Dacă ești interesat de a găsi o metodă inteligentă prin care să îți protejezi locuința împotriva oricărei tentative de efracție, soluția de automatizare sisteme de umbrire TaHoma Serenity de la Somfy vine in ajutorul tău. Aceasta va transforma sistemul de alarmă precum și celelalte echipamente conectate din casa ta într-un sistem de securitate inteligent.

automatizare sisteme umbrire tahoma serenity ifenster beclean

Activarea alarmei

În cazul detectării unei pătrunderi prin efracție în locuință, alarma se va activa automat. Bine-nțeles, acest sistem funcționează și în cazul unui sistem de alarmare obișnuit, motiv pentru care TaHoma Serenity de la Somfy vine cu funcții suplimentare care vor descuraja infractorii să-și continue activitatea.

În cazul cazul animalelor de companie, pentru a preveni detecțiile false, TaHoma include trei tipuri de senzori, având nivele diferite de detecție care nu interferează decât cu pătrunderea prin efracție și cu prezența unei persoane.

 

Alertă pe telefon

Imediat după pornirea alarmei, vei primi pe telefonul mobil o alertă prin intermediul aplicației mobile ce este disponibilă pe device-urile Android și iOS, în așa fel încât vei putea lua măsuri imediat.

 

Activare video

Prin intermediul camerelor de supraveghere Visidom, poți vedea un video din locuința ta, în timp real. Aceste camere sunt dotate cu difuzor care îți permite, prin intermediul smartphone-ului, sa transmiți mesaje vocale persoanelor aflate în interiorul locuinței.

 

Activarea echipamentelor conectate

Una dintre funcțiile inovatoare ale sistemului TaHoma Serenity este activarea unui scenariu de siguranță în caz de efracție folosind echipamentele conectate. De exemplu, în cazul detectării unei efracții, sistemul poate închide automat rulourile și aprinde luminile, descurajând astfel infractorii.

 

Controlul locuinței de la distanță

TaHoma® Serenity include unitatea de bază de comandă TaHoma, care permite controlul tuturor echipamentelor conectate din locuința ta. Astfel, poți controla de pe telefon orice sistem conectat din casa ta, pentru a împedica / preveni desfașurarea tentativei de efracție.

Poți opta fie pentru alegerea sistemului de baza, fie pentru varianta Serenity, care îți oferă un nivel sporit de siguranță.

Echipamentele conectate care se pot programa și controla sunt: sisteme de umbrire (rulouri, jaluzele, perdele, obloane etc), sisteme de iluminat (becuri, receptori de lumina, pentru terasa (copertine, pergole), de management energetic, sisteme de temperatură și de siguranță (porți, uși de garaj, sisteme de alarmă, camere video, detectoare de fum). Din luna noiembrie 2017, sistemul TaHoma® este compatibil și cu marca Sonos, oferind astfel deschiderea spre zona de muzică și divertisment.

TaHoma® are un design modular și deschis. Este compatibilă cu standardele de comunicație radio io-homecontrol, RTS, precum și cu o gamă de produse Z-Wave și EnOcean. Sistemul TaHoma® este deschis și catre platformele de casă inteligentă IFTTT & Amazon Alexa.

Sistemul TaHoma® poate conecta pâna la 200 de produse, atât Somfy, cât și de la producători importanți de echipamente pentru casa conectată.