Compania Rehau:

Înființată în anul 1948, Rehau începea producția de chedere și furtunuri de apă. De atunci până acum, compania a realizat o gamă foarte vastă de produse, de la furtunuri de silicon la piese de mașini și până la cele mai renumite profile ale lor, GENEO, un sistem de ferestre armat în totalitate din RAU-FIPRO.

După mai bine de 70 de ani, compania Rehau are reprezentanțe în peste 50 de țări din întreaga lume, avand aproximativ 19.000 angajați în întreaga lume, precum și:

  • peste 235 birouri de vânzări
  • peste 80 de fabrici
  • 31 sedii administrative
  • 20 de centre de logistică

În continuare, compania desfășoară muncă de cercetare specifică ramurii și adaptată nevoilor clienților săi prin dezvoltarea materialelor, a rețelelor și a procedeelor până la producerea în serie. Prin îmbinarea tehnicilor aplicațiilor și laboratoarelor, tehnicii procedurilor și construcției proprie de unelte și utilaje, Rehau realizează soluții de sistem în beneficiul clienților.

Fiind unul dintre liderii soluțiilor pe bază de polimeri în segmentul construcțiilor, Rehau revoluționează sistematic conceptele de ecologie și economie, design, funcționalitate, siguranță și confort. Prin soluțiile inovative, compania contribuie la reducerea pierderilor energetice, dar și la producerea eficientă a energiei.

Valorile companiei

Compania Rehau se implică intens de activitatea sa, sprijinind în întreaga lume diverse domenii sociale avand cauze ecologice, sociale și culturale. Obiectivul lor este de a-și asuma responsabilități sociale pe termen lung.

Jobst Wagner, Preşedintele grupului REHAU, despre relaţia sa cu arta:
“Oamenii de afaceri ar trebui să se angajeze public într-o formă sau alta – fie politic, fie cultural. Angajamentul asumat de mine este cel faţă de artă şi artişti.”

Rehau a sprijinit în mod regulat activitățile culturale internaționale. Muzeul de artă din Berna sau trio-ul Rachmaninov din Moscova, Pădurea Bavareză din Viechtach sau Franconia Centrală din Erlangen sunt doar cateva dintre evenimentele culturale care au beneficiat de susținerea companiei.

Toată lumea știe că știința înseamnă progres, iar compania pune un accent deosebit pe acest lucru. Fiind un producător de top de sisteme și și un inovator, compania acordă de mai mulți ani Premiul Rehau pentru Economie și Premiul Rehau pentru Tehnică în Europa. Distincțiile se adresează absolvenților de facultate care abordează diverse aspecte economice ale companiilor active pe plan internațional, indiferent de domeniul în care activează acestea: marketing, informatică, tehnică sau procese de prelucrare.

Fie că este vorba de donații financiare către organizații de ajutorare după catasatrofele naturale sau sprijinul regulat prin donarea de obiecte, Rehau se implică energic și cu convingere în proiectele sociale pentru a-i sprijini pe cei ce au nevoie de ajutor.